Wij zijn online!

Wichmond en Vierakker digitaal op de kaart!

Wat zijn we trots op onze nieuwe website. Er is digitaal steeds meer mogelijk en wij gaan mee met de tijd. De ambitie was om een digitaal dorpsplein te bouwen, wat vernieuwend en innovatief is.  Vierakker en Wichmond hebben veel te bieden, als je er doorheen fietst is het een rustig gebied met mooie natuur. Wat je niet direct ziet, maar wel degelijk aanwezig is zijn het rijke verenigingsleven, bedrijvigheid, een kindcentrum, mogelijkheden voor recreatie én het noaberschap.

Dat willen we laten zien in onze digitale etalage met alle lokale informatie overzichtelijk en compleet. Alles wat Wichmond en Vierakker te bieden hebben en waar we trots op zijn. Makkelijk toegankelijk en overzichtelijk passend in de huidige tijd!

De site is bedoeld voor de bewoners zelf, maar ook voor alle andere belangstellenden. Informatief verbindend, fris en een lust voor het oog!

We hebben gekeken naar sites van diverse dorpsbelangenorganisaties in het land, maar wat wij willen bestond nog niet. We willen verbindend zijn voor inwoners maar ook voor geïnteresseerden. We willen onze digitale etalage inzetten tegen bijvoorbeeld de krimp. Makelaars zeggen nu wel eens tegen kijkers, wilt u wel in deze gemeenschap wonen, er is hier niks er zijn geen voorzieningen. Nu kunnen mensen dit zelf beoordelen als makelaars hen verwijzen naar onze etalage! Daarnaast hebben Wichmond en Vierakker ook veel te bieden op gebied van toerisme en recreatie, meer dan dat zelfs onze eigen inwoners weten.

Wichmond en Vierakker kenmerken zich door een hoge mate van saamhorigheid. Dat is waar de inwoners trots op zijn! Deze kracht zetten we in voor de site. We gaan hem namelijk samen beheren. Niet één of twee personen, maar met een werkgroep en we betrekken de gemeenschap actief ook zelf voor input te zorgen. Zo heeft Eva Schuurman een mooi gedicht gemaakt en hebben we een blog van onze bekende columniste HK. Met elkaar willen we ervoor zorgen dat de site altijd voorzien is van de laatste informatie. Daarom nodigen we ook iedereen uit om te helpen de site steeds verder te vullen, hij is nooit af! Want Wichmond en Vierakker zijn altijd in beweging.

De Dorpsagenda laat nog even op zich wachten, we waren voornemens een koppeling met de evenementen op facebook te maken, maar door nieuwe regelgeving is dat (hopelijk tijdelijk) niet meer mogelijk. Maar linksom of rechtsom hij gaat er komen die Dorpsagenda!

Om Wichmond en Vierakker met haar ondernemers en verenigingen nog meer digitaal op de kaart te zetten organiseren we op 21 september een vrijdagmiddagborrel bij D’n Olde Kriet. Waarbij we hen nog verder willen informeren.

Op verzoek gaan we in het najaar ook starten met een computercursus voor senioren! Hiervoor volgt binnenkort meer info.

Bij het uitvoeren van het plan worden wij ondersteunt door de Hogeschool Arnhem/Nijmegen in het kader van het Krake-project waaraan het Dorpsbelang deelneemt met het project Aangenaam Leven.

Speciale dank voor de nieuwe website gaat uit naar onze webdesigner Richard Poelen, oud inwoner van Vierakker.

Hartelijke groet,

Werkgroep Wichmond-Vierakker digitaal

Marije Duenk, Emiel Zijlstra, Klaas Hagendijk, Simone Rozendaal en Josine Breukink

 

Recente berichten