Horeca

Chocolaterie Magdalena

Chocolaterie Magdalena is opgericht in 2010 door Magdalena Haverkamp. Ze stort zich sindsdien volledig op het maken en verwerken van chocolade. Vanuit het chocolade-atelier in Vierakker/Wichmond worden vele soorten bonbons met de hand gemaakt.  De passie voor chocolade is bij binnenkomst in het atelier een ware belevenis. Alleen al de heerlijke geur van chocolade maakt je gelukkig. Kom binnen bij het koffiehuis met een ruim terras voor verse koffie en thee met chocolade en gebak. Zij bieden u een aantal lunches met verse producten uit onze streek. De authentieke Ludgerus theaterzaal leent zich uitstekend voor (bedrijfs)borrels, trouwerijen, verjaardagen, feestjes en zang, dans, toneel- en theatervoorstellingen.

 

D’n Olde Kriet (DOK)

D’n Olde Kriet (sinds 1935) is een sfeervol (eet)café in Wichmond. De zaak dankt zijn naam aan de oude heer Krijt, die jarenlang eigenaar was van het café. In de volksmond en het Achterhoeks dialect werd de naam D’n Olde Kriet.

Sinds 1 mei 2017 zijn Rianne Neerlaar en Geert Harmsen, de nieuwe enthousiaste uitbaters van D’n Olde Kriet. Klantvriendelijkheid staat bij hen hoog in het vaandel en zij serveren goede producten met een Achterhoeks tintje.

Theetuin Vierakker

Bij Theetuin Vierakker  is altijd wat te doen. Geniet van heerlijke thee en koffie, en merendeels zelf gebakken taart en koek. Wandel over het anderhalve hectare grote terrein, en ontdek bijzondere bomen, planten en struiken in de botanische tuin. Rust lekker uit na je fietstocht door de mooie omgeving van de Achterhoek en het IJssellandschap. Maar je kunt ook een workshop volgen, genieten van een optreden of de regelmatige wisselende exposities komen bekijken.