Routes

Ockhorstroute

In 2007 is de Ockhorstroute door Landschapsbeheer Gelderland uitgeroepen tot het mooiste ommetje van Gelderland. Een wandeling in het groen, ontwikkeld door het Dorpsbelang Wichmond-Vierakker. Je loopt door het typische Achterhoekse coulisselandschap rond Wichmond en Vierakker. Houtwallen, weilanden, bossen en akkerland wisselen elkaar af. Je wandelt over paden die tot landgoederen horen, over erven en over een in ere hersteld kerkenpad.
Kijk goed om je heen, want je wordt omarmd door de uitbundige natuur. Hazen, reeën, vogels, paddenstoelen en weelderige beplanting. Grondeigenaren delen hun bezit graag met bezoekers, maar blijf op de paden. Gaat de hond mee? Aan de riem graag om het wild niet te verstoren.
De Ockhorstwandelroute is bewegwijzerd met bruine bordjes met een witte vliegende gans. Volg de richting waarop de gans vliegt. De route is eventueel in te korten tot 4 km.

Het routeboekje met interessante informatie voor onderweg is verkrijgbaar bij het Ludgerusgebouw in Vierakker en de VVV winkel in Vorden.

Sprookjeskastelenroute

Kunstenares Roelien de Lange heeft prachtige Sprookjeskastelen gemaakt. Deze staan opgesteld in Wichmond, Vierakker en Vorden. Allen zijn de moeite waard om te bezoeken. Je kan er heel lang naar kijken en ontdekt steeds weer wat nieuws. Een hele bijzondere ervaring voor kinderen.

Voor meer info gaan naar de website www.roeliendelange.nl

De Hackfortse Enk route

De route voert voor een groot deel over het landgoed Hackfort, waar je nog eeuwenoude en door houtwallen omgeven akkers, hakhoutbosjes, poelen en historische boerderijen vindt. Bezoek ook de watermolen, de kasteeltuin en kom even heerlijk bij in de Keuken van Hackfort, een brasserie in het gerestaureerde koetshuis. Van februari tot juni kun je er bovendien genieten van uitbundig bloeiende stinzenplanten, een ware attractie.

Meer info, klik hier

Leestense Broekpad

Wandelen langs laken, over boerenland en langs de rivier in het mooie buitengebied van Zutphen en door Vierakker.  Je wandelt langs laken en boerenland in het broekgebied. Via de verlengde route loopt je langs de IJssel. Weilanden en water bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer info klik hier

Trage tocht Wichmond

Een fraaie wandeling in het Achterhoekse coulisselandschap rondom landgoed en kasteel Hackfort. Een trage route rijgt alle mooie onverharde paadjes aan elkaar tot een wandelpareltje. Er zitten zo min mogelijk delen met verharde weg in een trage route. De route begint bij Chocolaterie en Koffiehuis Magdalena dat gezeteld is in het historische gebouw Ludgerus, ooit school en dorpscafé, aan de rand van Wichmond. Via landgoed het Suideras wandel je over landgoed Hackfort en struin je langs de Veengoot. Even voor het eind passeer je recreatieboerderij de Rietberg; een zelfbedieningsrustpunt met terras en dan zijn we weer snel terug in Wichmond. 

Meer info klik hier

Ludgerpad

In de voetstappen van Ludger, een wandeltocht die gaat van Zutphen, naar Aalten en in de toekomst richting Winterswijk en over de Duitse grens. Deze wandeltocht is opgedeeld in etappes. Er is natuurlijk ook een etappe die je door Vierakker en Wichmond leidt.

Meer info klik hier

Ludgerfietstocht 40km

Volg de sporen van Ludger en fiets van Zutphen naar Aalten, uiteraard kom je door Wichmond en Vierakker met haar Ludgertuin en Ludgerusgebouw.

Meer info klik hier

IJsselpad Wandelpad 8,5 km

Prachtige route die start vanaf Den Elter, via Baak wordt je naar Wichmond geleidt om via Vierakker weer bij den Elter uit te komen.

Meer info klik hier

Mis jij een route  op deze pagina? Stuur een mail naar info@wichmondvierakker.nl