Ockhorstroute

In 2007 is de Ockhorstroute door Landschapsbeheer Gelderland uitgeroepen tot het mooiste ommetje van Gelderland. Een wandeling in het groen, ontwikkeld door het Dorpsbelang Wichmond-Vierakker. Je loopt door het typische Achterhoekse coulisselandschap rond Wichmond en Vierakker. Houtwallen, weilanden, bossen en akkerland wisselen elkaar af. Je wandelt over paden die tot landgoederen horen, over erven en over een in ere hersteld kerkenpad.
De Ockhorstwandelroute is bewegwijzerd met bruine bordjes met een witte vliegende gans. Volg de richting waarop de gans vliegt. De route is eventueel in te korten tot 4 km.

Het routeboekje met interessante informatie voor onderweg is verkrijgbaar bij het Ludgerusgebouw in Vierakker en de VVV winkel in Vorden.

Kijk op de website voor meer info

Sprookjeskastelenroute

Kunstenares Roelien de Lange heeft prachtige Sprookjeskastelen gemaakt. Deze staan opgesteld in Wichmond, Vierakker en Vorden. Allen zijn de moeite waard om te bezoeken. Je kan er heel lang naar kijken en ontdekt steeds weer wat nieuws. Een hele bijzondere ervaring voor kinderen.

Kijk op de website voor meer info

Hackfortse Enkroute

De route voert voor een groot deel over het landgoed Hackfort, waar je nog eeuwenoude en door houtwallen omgeven akkers, hakhoutbosjes, poelen en historische boerderijen vindt. Bezoek ook de watermolen, de kasteeltuin en kom even heerlijk bij in de Keuken van Hackfort, een brasserie in het gerestaureerde koetshuis. Van februari tot juni kun je er bovendien genieten van uitbundig bloeiende stinzenplanten, een ware attractie.

Kijk op de website voor meer info

Trekvogelpad

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-overdwars’ genoemd, is een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelgebieden. De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechts Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek. Het Trekvogelpad laat het je allemaal zien.

De de 18e etappe start in Loenen en loopt tot aan Wichmond. De 19e etappe start in Wichmond en loopt naar Ruurlo.

Kijk op de website voor meer info

Leestense Broekpad

Deze route is een van de vele mooie klompenpaden. Wandelen langs laken, over boerenland en langs de rivier in het mooie buitengebied van Zutphen en door Vierakker.  Je wandelt langs laken en boerenland in het broekgebied. Via de verlengde route loopt je langs de IJssel. Weilanden en water bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Kijk op de website voor meer info

Trage tocht Wichmond

Een fraaie wandeling in het Achterhoekse coulisselandschap rondom landgoed en kasteel Hackfort. Een trage route rijgt alle mooie onverharde paadjes aan elkaar tot een wandelpareltje. Er zitten zo min mogelijk delen met verharde weg in een trage route. De route begint bij Chocolaterie en Koffiehuis Magdalena dat gezeteld is in het historische gebouw Ludgerus, ooit school en dorpscafé, aan de rand van Wichmond. Via landgoed het Suideras wandel je over landgoed Hackfort en struin je langs de Veengoot. Even voor het eind passeer je recreatieboerderij de Rietberg; een zelfbedieningsrustpunt met terras en dan zijn we weer snel terug in Wichmond.

Kijk op de website voor meer info

Ludgerpad

In de voetstappen van Ludger, een wandeltocht die gaat van Zutphen, naar Aalten en in de toekomst richting Winterswijk en over de Duitse grens. Deze wandeltocht is opgedeeld in etappes. Er is natuurlijk ook een etappe die je door Vierakker en Wichmond leidt.

IJssel Wandelpad

Prachtige route die start vanaf Den Elter, via Baak wordt je naar Wichmond geleidt om via Vierakker weer bij den Elter uit te komen.

Kijk op de website voor meer info

Het Fiere Pad

Een prachtige wandelroute die u langs de mooiste plekjes in en rond Vierakker voert. De route is 12,5 kilometer lang en is in beide richtingen te wandelen.

Kijk op de website voor meer info