Routes

Ockhorstroute

In 2007 is de Ockhorstroute door Landschapsbeheer Gelderland uitgeroepen tot het mooiste ommetje van Gelderland. Een wandeling in het groen, ontwikkeld door het Dorpsbelang Wichmond-Vierakker. Je loopt door het typische Achterhoekse coulisselandschap rond Wichmond en Vierakker. Houtwallen, weilanden, bossen en akkerland wisselen elkaar af. Je wandelt over paden die tot landgoederen horen, over erven en over een in ere hersteld kerkenpad.
Kijk goed om je heen, want je wordt omarmd door de uitbundige natuur. Hazen, reeën, vogels, paddenstoelen en weelderige beplanting. Grondeigenaren delen hun bezit graag met bezoekers, maar blijf op de paden. Gaat de hond mee? Aan de riem graag om het wild niet te verstoren.
De Ockhorstwandelroute is bewegwijzerd met bruine bordjes met een witte vliegende gans. Volg de richting waarop de gans vliegt. De route is eventueel in te korten tot 4 km.

Het routeboekje met interessante informatie voor onderweg is verkrijgbaar bij het Ludgerusgebouw in Vierakker en de VVV winkel in Vorden.

Sprookjeskastelenroute (in ontwikkeling)

Roelien de Lange, kunstenares uit Vierakker koestert een droom. Een interactieve sprookjeskastelenroute voor kinderen door het bos. Inmiddels is deze droom beetje bij beetje werkelijkheid aan het worden. In haar atelier heeft zij met haar partner Jon als hobby al diverse kastelen gemaakt. Sommige mensen hebben haar kunstwerken inmiddels ook al ontdekt in het bos. Men is zeer enthousiast en vraagt zich af waar komen die sprookjestaferelen toch vandaan?! Bij de Keuken van het Hackfort exposeerde Roelien op het moment onlangs haar kunst, waaronder ook een miniatuur Sprookjeskasteeltje die daar blijft daar staan.
Ook staat er een Drakenburcht bij de Rietberg en aan de Beckenstraat in Vierakker is een kring met mooie oude beukenbomen waar de kunstenares een hele kabouterwereld maakte. Je kan er heel lang naar kijken en ontdekt steeds weer wat nieuws. Een echte droomwereld! De enthousiaste reacties smaken naar meer, aldus het publiek maar ook Roelien gaat door met de verwezenlijking van haar droom. Er zullen nog meer sprookjeskastelen volgen en dan natuurlijk ook een heuse sprookjeskastelenroute.

Voor meer info gaan naar de website www.roeliendelange.nl

Sprookjeskasteel van Roelien de Lange

De Hackfortse Enk route

De route voert voor een groot deel over het landgoed Hackfort, waar je nog eeuwenoude en door houtwallen omgeven akkers, hakhoutbosjes, poelen en historische boerderijen vindt. Bezoek ook de watermolen, de kasteeltuin en kom even heerlijk bij in de Keuken van Hackfort, een brasserie in het gerestaureerde koetshuis. Van februari tot juni kun je er bovendien genieten van uitbundig bloeiende stinzenplanten, een ware attractie.

Meer info, klik hier

Leestense Broekpad

Wandelen langs laken, over boerenland en langs de rivier in het mooie buitengebied van Zutphen en door Vierakker.  Je wandelt langs laken en boerenland in het broekgebied. Via de verlengde route loopt je langs de IJssel. Weilanden en water bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer info klik hier

Mis jij een route  op deze pagina? Stuur een mail naar info@wichmondvierakker.nl