Vrijwilligers verfraaien de IJselweg in Vierakker met lange haag 

En weer is Vierakker een stukje fraaier en biodiverser geworden. Vrijwilligers van Levend Landschap Vierakker hebben op zaterdag 30 december een 130 meter lange haag gezet langs de IJselweg.

Het is een haag geworden met vijf verschillende soorten: sleedoorn, meidoorn, haagbeuk, veldesdoorn en gewone beuk. ,,We hebben met opzet gekozen voor meerdere soorten. Deze verscheidenheid zorgt namelijk voor extra biodiversiteit”, verklaart Bart Hiddinga, voorzitter van Levend Landschap Vierakker.

De haag vormt een goede afscheiding tussen de weg (waar vaak te hard wordt gereden) en de wandelroute van ‘t Fiere Pad, een initiatief van Levend Landschap Vierakker. Deze wandelroute van 12,5 kilometer is in oktober geopend. 

In dezelfde berm langs de IJselweg werden vorig jaar al bomen geplant, maar onder de hoogspanningsmasten was dat niet mogelijk. Een laagblijvende haag vormt geen probleem.

De gemeente Bronckhorst zorgde voor het pootgoed. Het waren de vrijwilligers van de wandelroute ‘t Fiere Pad die de haag in één middag zetten: ruim 600 struikjes over een lengte van 130 meter. Een klus die mede dankzij het droge weer vlotjes verliep.

Foto 1: Vrijwilligers van de wandelroute ‘t Fiere Pad: Henk Schippers, Marcel Gosselink, Dennis Klein Haneveld en Ria Wiltingh.
Foto 2: Bart Hiddinga, voorzitter van Levend Landschap Vierakker, zet veiligheidspionnen om de klussers te beschermen.

Recente berichten