Verenigingen uit Vierakker en Wichmond missen soms een goede locatie

Verenigingen uit Vierakker en Wichmond vinden elkaar in ‘gezelligheid’, maar missen soms een goede locatie

Zo’n 25 verenigingen uit Vierakker en Wichmond waren maandagavond (12 februari 2024) aanwezig bij een druk bezochte ontmoetingsavond die het bestuur van Dorpsbelangen had georganiseerd. In de kantine van sportvereniging Socii bespraken ze hun belangrijkste doelen en verbeterpunten.

Onder leiding van Dorpsbelang-bestuursleden Josine Breukink en Kelly Rijswijk werden de vertegenwoordigers van de 25 verenigingen eerst gevraagd naar hun positieve punten. Een thema dat eruit sprong was “ontmoeten en gezelligheid”. Dat zijn voor de meeste verenigingen de belangrijkste doelen.

Daarna konden de verenigingen aangeven welke verbeterpunten er zijn. Bij veel clubs is dat de aanwas van nieuwe leden. Maar ook is bij diverse verenigingen een goede centrale locatie om te repeteren een grote wens.

Zo zouden muziekvereniging Jubal en de toneelvereniging graag een goede repetitieruimte willen hebben in het dorp. Ook het vinden van vrijwilligers en bestuursleden is soms een probleem, melden diverse verenigingen.

Na de pauze gaven Karin ter Heggeler en Ernst Jan Somsen, buurtschapscoaches van de gemeente Bronckhorst, tips om bepaalde knelpunten op te lossen. Ze gaven het voorbeeld van Halle en Keijenborg waar een multifunctioneel gebouw wordt gerealiseerd. ,,Dat is niet van vandaag op morgen gegaan, maar een proces van jaren. Wij kunnen als gemeente helpen bij zo’n proces”, gaf ze aan.

Voor Josine Breukink en Kelly Rijswijk was de grote opkomst een teken dat de avond geslaagd was De vertegenwoordiger van de verenigingen lieten blijken dat ze de bijeenkomst erg zinvol vonden. ,,Het voorziet dus wel in een behoefte. We gaan kijken of we dit elk jaar kunnen laten terugkomen”, aldus de bestuursleden van Dorpsbelang Wichmond Vierakker.

Recente berichten