Lezing begin tweede wereldoorlog

Neêrlands hoop in bange dagen!

Ook dit jaar neemt drs. Co Boon ons weer mee terug in de geschiedenis. Op 10 mei 1940 viel nazi-Duitsland Nederland binnen zonder oorlogsverklaring. Ondanks een aantal voorafgaande dreigingen hadden vele vaderlanders deze inval niet verwacht. Vijf lange en moeilijke oorlogsjaren stonden ons te wachten. Was er nog hoop en vooruitzicht op een tijd van “na de oorlog?” Wat waren Hitlers gedachten omtrent Europa’s toekomst in die dagen? Hoe zagen bekende en ook minder bekende Nederlanders in bezettingstijd de vaderlandse toekomst tegemoet? Met of zonder Duitsers?

We beluisteren in kort bestek o.m. de meningen van koningin Wilhelmina, minister-president P.S. Gerbrandy, kardinaal de Jong, Titus Brandsma, Willem Drees en anderen. Tijdens en na de voordracht is er gelegenheid om vragen te stellen en om te bespreken wat er van die hoop in bange dagen terecht is gekomen.

Zaal Withmundi Dorpstraat 16 in Wichmond is maandag 22 april open vanaf 19.30 waar vers gezette koffie en thee klaarstaan, we beginnen om 20 uur.

Recente berichten