Wichmond-Vierakker: voor één avond een spookdorp

Perfecte ingrediënten;Volle maan, donkere paadjes door bos, enge wezens, spooktuinen en de regen die voor even was gestopt: de perfecte ingrediënten voor een avondje griezelen in Wichmond-Vierakker. De derde editie van Halloween trok afgelopen zaterdag vele kleine en grote mensen op de been. Ruim 180 mensen kwamen op de griezeltocht af en zeker 80 kinderen genoten van de ‘Trick or Treat’ met spokenjacht.

Spookgarages
Als kleine spookjes, mummies en bebloede monsters gingen de kinderen (tot 12jaar) van deur naar deur voor een ‘Trick or Treat’. De kinderen waren flink uitgedost met griezelig eng geschminkte gezichtjes en bijpassende outfits. Ook de inwoners overtroffen zichzelf: garages die omgebouwd waren tot een spookhuis, ‘chillende’ skeletten in de tuin, monsterlijke figuren voor de ramen, lichtshows, enge geluiden en grabbeltonnen met vieze smurrie. Overal werd er gegriezeld, gegild en gelachen. Er waren zoveel kinderen op de been dat er al gauw een ‘snoeptekort’ ontstond. Dit luxe probleem mocht de pret niet drukken. Want alsof het allemaal nog niet genoeg was, liepen er ook vreemde wezens over straat: er kon een zin bij elkaar gepuzzeld worden (‘Snoep of je leven’). Velen deden fanatiek mee.

 

En de winnaar is… Het publiek kon stemmen op de ‘engste Halloween tuin van Wichmond-Vierakker’. Derde prijs gaat naar familie Krijt, de tweede naar het fantastische spookhuis van Wouter de Witt en Frank Holstein. Maar de winnaar dit jaar (tromgeroffel) is familie Klein Haneveld. Bedankt Vakantie Xperts Mobiel Hilde Hissink voor het sponsoren van de prijzen.
Het eerste deel van de avond werd gezellig afgesloten op het schoolplein met vuurtjes, marshmallows en limonade. En ook de mooiste outfits werden beloond met een prijsje.Dorp in het donker En toen gingen de lichten uit. Letterlijk. Straatverlichting in de dorpskern bestond even niet. In het donkerte van de avond ontstond bij Grand Café bij Ludger al gauw een lange rij verwachtingsvolle en ook licht gespannen deelnemers aan de griezeltocht. Ruim 180 mensen schreven zich in. Vanaf 20.00 vertrok elke vijf minuten een groep spanningzoekers het bos in om een wandeling van bijna vijf kilometer te maken. Het bos alwaar de ‘schuurpest’ heerste: een dokter kon je leven redden, maar wat als je een kwakzalver tegenkwam? Sommige deelnemers vonden het toch wat te eng en haakten al bij de eerste vijfhonderd meter af. Anderen stapten moedig door maar gilden zo hard dat het anderen de stuipen op het lijf joeg. Gelukkig kon men heel even bijkomen met een drankje bij Camping ’t Uitzicht.Jong Gelre

Alle deelnemers kwamen gelukkig weer heelhuids terug. Dankzij de vele vrijwilligers, de fijne samenwerking tussen Dorpsbelang Wichmond-Vierakker en Jong Gelre Vorden-Warnsveld en de enthousiaste geluiden van het publiek, kunnen we niet anders concluderen dat het een zeer geslaagd Halloween was.


Tekst/Foto’s
Tekst: Mirjam Hoveijn,fotografie Anja Langwerden en Nina Korthorst

Recente berichten