Resultaten onderzoek woonbehoefte

Vijf jaar geleden deed Dorpsbelang onderzoek naar de woonbehoefte in Wichmond en Vierakker. Inmiddels is er het nodige aan de hand op de woningmarkt en wilden we onderzoeken of dit ook betrekking heeft op de woonbehoefte in onze gemeenschap.

U kan de oproep hebben gelezen in de Ludgerbode, op de website of op de sociale media. Er waren 105 respondenten die de vragenlijst hebben ingevuld. Wij willen hen via deze weg hiervoor hartelijk danken. Het heeft ons inzicht gegeven in de wensen op gebied van wonen, deze zullen wij meenemen in ons nieuwe Dorpsplan. In de bijlage leest u de resultaten van dit onderzoek. Hierbij wilden wij inzicht krijgen in de woonwensen van inwoners en ook inzien of deze zijn veranderd ten opzichte van 2018/2019 toen de HAN in Wichmond Vierakker hiernaar een onderzoek heeft uitgevoerd.


Downloaden resultaten woonwensen-onderzoek

Van 2017 to 2019 deed Wichmond Vierakker meer met het Krake (Krachtigekernen) projet van de Hoge School Arnhem. Er werd in onze gemeenschap specifiek onderzoek voor het deelproject Woon Community (onderdeel van het KRAKE project). Hierbij werd onderzoek gedaan gericht zich op een specifieke vraag. Die luidt: hoe moeten we de fysieke woonomgeving van kleine kernen inrichten om de leefbaarheid te kunnen optimaliseren. Klik op de link om het handboek wooncommunity wat in 2019 werd opgeleverd in te zien.


Link naar Handboek wooncommunity


Link naar rapport HAN ‘Wichmond en Vierakker door een sociale en ruimtelijke bril’


Link naar bijlage rapport HAN ‘ Wichmond en Vierakker door een sociale en ruimtelijke bril’


Link naar rapportage woonwensen

Recente berichten