Wat doe jij met Halloween?

Wat doe jij met Halloween? Duik jij met Halloween in een spannend boek, kijk je een thriller of durf je écht een griezelige uitdaging aan? In het laatste weekend van oktober pakken Wichmond & Vierakker traditiegetrouw uit met verschillende Halloweenactiviteiten. Voor jong, maar ook voor oud!
Als de avond valt en het schemert, dan starten de activiteiten voor de (jonge) kinderen. Zodra het helemaal donker is, wordt het tijd voor de inmiddels beruchte griezeltocht. Wie heeft er stalen zenuwen en durft mee te doen?

Dit jaar zijn alle activiteiten op één avond, namelijk op zaterdagavond 28 oktober 2023.
Vanaf 18.00u gaan de kinderen (4-12 jaar) langs de deuren voor ‘trick or treat’ en de griezeljacht.
En vanaf 20.00u start de Griezeltocht voor oudere kinderen en volwassenen (12+). 

In de voorliggende jaren werd Halloween georganiseerd door een werkgroep van Dorpsbelang Wichmond Vierakker, dit jaar zijn zij een samenwerking aangegaan met Jong Gelre.  Dit met de gedachte om krachten te bundelen en het evenement meer te borgen voor de toekomst.

Halloweensfeer in de tuin

Het hele dorp in Halloweensfeer, hoe leuk is dat? We roepen alle inwoners op om de tuin in Halloweensferen te brengen. Vorig jaar zagen we fantastisch versierde (voor)tuinen, sommige inwoners maakten er een échte spooktuin van. Ook werd er voor het eerst door publiek gestemd op de mooiste tuin. Dit jaar is er weer een prijs te winnen. We zijn heel benieuwd naar de resultaten van dit jaar. Dit jaar doven de straatlantaarns in de bebouwde kom  tijdens de griezeltocht, de versierde tuinen zullen dan extra tot hun recht komen.

Versieren

In het dorp zal voor deze gelegenheid versierd worden door het ‘decoteam. Heeft u pompoenen die hiervoor gebruikt mogen worden, verkleedspullen voor de griezeljacht of andere attributen die sfeer verhogend zijn of wil je komen helpen met versieren? Laat het weten via secretariaat@wichmondvierakker.nl.

Activiteiten voor de jongste deelnemers

Trick or treat? Snoep of je leven! Op zaterdagavond vanaf 18.00u gaan de kinderen (4 tot 12 jaar) verkleed langs de deuren voor een ‘trick or treat’ (eventueel met een volwassen begeleider). De spookjes, heksjes en monsters proberen degene die opendoet een beetje bang te maken en roepen “trick or treat”! In ruil voor snoep zullen ze de bewoner(s) verder met rust laten. 

Wie durft?

Spinnen, enge wezens, spoken, lichtjes, pompoenen, heksen enz. Een griezelige tuin verhoogt natuurlijk te sfeer. Door het plaatsen van een lichtje bij de deur en/ of een griezelig versierde tuin, weten de kinderen bij welke huizen ze kunnen ‘spoken’ voor ‘trick or treat’ (als ze dat dan nog durven).

Griezeljacht

Terwijl de kinderen door het dorp lopen, zijn er ook ‘vreemde vossen’ op pad. Net zoals vorig jaar is er weer een Griezeljacht. De kinderen kunnen de Griezels zoeken en met hun aanwijzingen een woord bij elkaar puzzelen.

De start is bij de Boekenbarg en de finish op het ontmoetingsplein van IKC de Garve. Daar krijgen de kinderen limonade en mogen ze onder begeleiding van een volwassene marshmallows roosteren boven een vuurtje. Er is een wedstrijd voor de mooiste Halloweenoutfit. Deelname is op eigen risico.

Activiteit voor 12 jaar en ouder

Griezeltocht (12+)

Als de kinderen weer veilig thuis zijn, en het inmiddels helemaal donker is, is het tijd voor het testen van de zenuwen. Een spannende route langs donkere paadjes is uitgezet, de spoken komen tevoorschijn vanuit onverwachte hoeken… bloed, enge geluiden, griezelige wezens, wie durft het aan? Vanaf 12 jaar mag je deze route in groepjes lopen, de tocht is dus zeker ook voor alle volwassenen.

Om 20.00u start de Griezeltocht bij Grand Café bij Ludger. Benodigdheden; laarzen/stevige schoenen, een outfit die vuil mag worden, een klein zaklampje, stalen zenuwen en de hand van je buurman -vrouw. Deelname kost 2 euro en is op eigen risico. Nadien is het gezellig borrelen en kun je nog even napraten met de griezels.

 

Voor niets gaat de zon op
Dorpsbelang draagt bij aan verschillende activiteiten, waaronder Halloween. Een bijdrage wordt op prijs gesteld om dergelijke activiteiten te kunnen blijven organiseren. Tijdens de verschillende activiteiten kunt u een vrije gift geven, aan deelnemers van de griezeltocht wordt een entree van 2 euro gevraagd.