Volksdansen maakt vrolijk en fit!

Volksdansen is een ideale manier om in beweging te blijven. Muziek en beweging zijn goed voor een mens. Bij het dansen gaat het beslist niet om perfecte dansen te laten zien. Nee, het gaat om plezier beleven, lachen en dansen. De ervaring leert dat het ook een manier is om je dagelijkse zorgen even te vergeten en van je af te schudden.

Bij de volksdans worden dansen uit diverse werelddelen gevarieerd in tempo en opstelling geleerd en beoefend. Volksdansen gebeurt op verschillende manieren: in een kring, op rijen of met paren. Gezelligheid staat voorop. De dansen worden stukje voor stukje aangeleerd door een gediplomeerd docente. 

Volksdansen wordt nog wel eens verward met de boerendansers. Hier wordt niet de Drikusman gedanst, maar juist dansen die van over de grens komen. Bijvoorbeeld uit Rusland, Israel en Griekenland. Tussen het dansen door houden we altijd even een pauze voor een kop koffie.

Dansen is plezier voor iedereen. Echt moeilijk is het niet. Iedereen die redelijk goed ter been is, kan meedoen. Bent u 55 jaar of 80 jaar of ergens daartussen? Kom eens binnen voor een paar proeflessen om het zelf te ervaren. 

Onze dansers komen uit de hele omgeving; Vorden, Zutphen, Hengelo, Wichmond en Vierakker. Ondanks dat het in Wichmond-Vierakker is, zijn de dansers uit deze plaatsen wat in de minderheid. We zouden het leuk vinden als dat verandert!

Op dinsdagavond wordt er van 18.00u tot 19.30u gedanst in het Ludgerusgebouw in Vierakker. (op sommige dagen wordt uitgeweken naar het Withmundi in Wichmond). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met; Ria Maalderink 0621637044