“Till we meet again”

Herdenking 4 mei Wichmond en Vierakker

In een bijzonder jaar en een bijzondere tijd volgt ook een bijzondere herdenking. Helaas kan de herdenking zoals we die gewend zijn niet doorgaan, maar dat wil niet zeggen dat we niet aan onze bevrijders  denken. 

Vlag

De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door de omstandigheden vooral vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om voor eenmaal op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Dit is dus een afwijking van het het normale vlagprotocol voor 4 mei.

Bloemen leggen

Op 4 mei zullen er aan het einde van de ochtend bij de graven op de algemene begraafplaats aan de Baakseweg namens de hele gemeenschap van Vierakker en Wichmond bloemen worden gelegd door het 4 mei comité Wichmond-Vierakker. Ook zal de vlag half stok hangen. Natuurlijk kunt u zelf bloemen leggen op de graven.

Bemoedigende teksten

Op de begraafplaats vindt u in de buurt van de graven bemoedigende woorden van dominee Wiersum en een tekst van Eva Schuurman.

Thuis, samen herdenken

Vlak voor 20.00 uur zal vanaf de trappen voor de Protestantse Kerk de Last Post klinken, gespeeld door Jan Schieven.

Op 5 mei zal de vlag gehesen worden om 75 jaar vrijheid te vieren in een jaar dat we niet vrij zijn in ons doen en laten.

“Till we meet again”

Het 4 mei comité Wichmond-Vierakker