Sint op Sparta-met en pieten op crossmotoren

Zaterdagmiddag 26 november, een stralende dag. Met een bos gehuld in mooie herfstkleuren was Grand Cafe Ludger bijna een sprookjesachtige locatie om Sinterklaas en de pieten te ontvangen. Op het terras stonden de kinderen vol verwachting uit te kijken naar Sint. Jubal speelde een vrolijke noot en iedereen zong luidkeels mee onder begeleiding van reporter Miranda Jansen.

In het dorp al hoorde je motoren ronken en al een paar keer zagen de kinderen pieten op crossmotoren zoekend langs racen. De pieten kenden alleen nog het crossterrein en Cafe d’n Olde Kriet in Wichmond, maar daar was het stil. Uiteindelijk troffen zij de kinderen in Vierakker bij Grand Cafe bij Ludger.  Gauw haalden zij Sinterklaas en nog twee pieten op om de kinderen uit Wichmond en Vierakker te begroeten.

Sinterklaas en de Pieten willen graag hun crossdiploma halen en kwamen alvast op de spartamet en crossmotor. Ze hebben de M.V.A.E.T. (Mannen van af en toe) en de Stugge Veercrossers tijdens de intocht gevraagd of ze die week in Wichmond en Vierakker les kunnen krijgen. Op 5 december gaan proefjes rijden op het schoolplein van IKC de Garve en hopen dan hun examen goed af te ronden.

Binnen bij Grand Cafe bij Ludger hadden de kinderen heel veel vragen aan Sinterklaas, ze waren heel benieuwd naar Sinterklaas zijn leeftijd.

Na afloop mochten de kids buiten met Sinterklaas en de pieten op de foto.

Josine Breukink maakte foto’s van het Sinterklaasfeest, klik op deze link en ga naar de online galerij. 

Sinterklaasfeest op 5 december bij de Garve

Sinterklaas en de Pieten komen maandag 5 december alle kinderen van IKC De Garve verblijden met een bezoek. Vanaf 8.15 uur klinken er gezellige Sinterklaasliedjes. Sinterklaas en de Pieten worden rond 8.30 uur verwacht bij IKC De Garve.

Na de aankomst bezoekt Sinterklaas en de Pieten om 9.15 uur de kinderen (2-4 jaar) van Avonturijn.

Alle peuters (2-4 jaar) uit Wichmond, Vierakker en omgeving zijn van harte welkom! Per kind mag er een ouder of verzorger mee. Graag uiterlijk 30 november opgeven bij Susanne Basten: directie@bsdegarve.nl