Protestantse Gemeente in Coronatijd

Update 10 April!

Er is nog net voor de paasdagen een Lifestream geregeld van de kerkdienst. Voor meer informatie kijk op de website . Klik op deze link.

In verband met de maatregelen die zijn genomen in verband met het Coronavirus is er gedurende de maand maart geen dienst meer die bezocht kan worden in de kerk.

Kerkradio

De Protestantse Kerk in Wichmond heeft nu een korte dienst die op zondag om 10 uur te beluisteren is via de kerkradio.

Hebt u nog geen kerkradio, neem dan contact op met de kerkenraad. Er zijn er nog enkele exemplaren. De radio is ook te beluisteren op een goede scanner of soms babyfoon op 153,3125 MHz. Er wordt gekeken naar mogelijkheden voor een online dienst.

Voor wie geen kerkradio heeft: Op zondagochtend wordt er ook op de landelijke TV een kerkdienst uitgezonden.

Luiden Klokken

De Raad van Kerken in Nederland heeft alle kerken opgeroepen om de komende woensdagen, in ieder geval tot en met 1 april, de klokken te luiden “als teken van bemoediging, troost en hoop”. 
Ook de Wichmondse kerkklokken zullen dan vanaf 19.00 uur telkens een kwartier lang te horen zijn. 
We luiden de grootste klok – Kyrie Eleison/Heer ontferm U (over ons) – en de kleinste klok – Magnificat/ Mijn ziel maakt groot de Heer (het eerste woord uit de Lofzang van Maria, in Lucas 1:46-55) – gezamenlijk, om zo onze boodschap van bemoediging, troost, hoop en solidariteit plaatselijk een stem te geven tijdens deze moeilijke periode.