Pompoenenjacht

Geïnspireerd door de Berenjacht van afgelopen voorjaar willen we nu in deze tijd waarin iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven en contactmomenten moet vermijden toch Halloween vieren in Wichmond en Vierakker! Het spel Trick or Treat waarbij kinderen langs de duren gaan en dan vaak snoepjes krijgen levert veel contactmomenten op. Dat past niet bij de huidige coronaregels. In afstemming met Gemeente Bronckhorst hebben we een Pompoenenjacht bedacht.

Pompoenenjacht

Alle kinderen onder de 13 mogen aankomend weekend op jacht naar pompoenen. Dit kan je het hele weekend doen op eigen gelegenheid. Net als met de berenjacht. De pompoenenjacht kan je bewust doen verspreid over 3 dagen (30, 31 oktober en 1 november), zodat er niet teveel mensen tegelijk samen komen.

De jonge kinderen kunnen pompoenen tellen terwijl de grote kinderen letters (19 stuks) bij elkaar verzamelen waarvan ze een zinnetje kunnen maken.

Tussen 19.00u en 20.00u worden de antwoorden bij de Boekenbarg coronaproof in ontvangst genomen door een griezel van Dorpsbelang. Iedereen ontvangt een beloning! Hierbij hebben we hulp gehad van Puur Natuur in Hengelo.

Route

De pompoenen zijn te vinden in het gebied Dorpsstraat-Baron van der Heijdenlaan-Hackforterweg-Vogelzang-Lindeselaak-Ludger-Beeklaan. Het is natuurlijk leuk als je verkleed deelneemt aan de pompoenenjacht.

Coronaregels

Houdt met de pompoenenjacht de algemene coronaregels in acht, loop in kleine groepjes met maximaal 1 volwassene. Het spel Trick or Treat wordt niet gedaan, dus niet aanbellen en geen snoepjes uitdelen. We zullen zorgen dat de kinderen niet tekort komen.

Griezelsfeer

Voor extra griezelige sfeer doen we een oproep aan alle inwoners van Wichmond en Vierakker om hun raam/tuin te versieren in Halloweenthema. Bij de Boekenbarg liggen hiervoor pompoenen en kalebassen.

Heb je nog vragen? Mail josinebreukink@gmail.com of stuur een appje naar 06 25098014

Dorpsbelang wenst iedereen veel griezelplezier!