Cranio Sacraal Therapie en Massage

Als je zo door Wichmond en Vierakker fietst, dan ziet het er heel rustig uit. Echter er gebeurd veel, we zijn bijvoorbeeld veel ondernemers rijk. Tijd om hen op ons digitale dorpsplein in de schijnwerpers te zetten! Ondernemers stellen zich voor en vertellen over hun bedrijf. Beginnende met Susanna Redeker.

Ik ben Susanna Redeker en sinds augustus woon ik samen met Luc op de Beeklaan 28 in Wichmond.
Achter ons huis hebben wij aan het huis een bijgebouw en sinds kort zit daar mijn praktijkruimte voor cranio sacraal therapie en massage.

Cranio sacraal


Sinds 2013 ben ik cranio sacraal therapeute. Cranio sacraal is een zachte, uiterst subtiele, manuele behandeling die het bindweefsel terugbrengt naar ontspanning en vrijheid in beweging en het zelf-herstellende vermogen activeert. Cranio sacraal kan gebruikt worden als ondersteunende therapie bij andere behandelingen of als los staande therapie. Vitaal, actief, soepel, vrij in handelen en bewegen, dat is de natuurlijke staat van de mens. Wanneer dit op een of andere manier verstoord is kan cranio uitkomst bieden.
Cranio sacraal therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars deels of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Raadpleeg voor vergoeding de polisvoorwaarden van jouw verzekering.

Massage

In 1997 heb ik een 3-jarige massage hbo opleiding afgerond en sindsdien ben ik aan het werk als masseur. Door alledaagse spanningen kan het lichaam constant onder druk staan met als gevolg dat het zenuwstelsel verzwakten en de de bloedcirculatie beïnvloedt. Allerlei – vage- klachten kunnen het gevolg zijn, zoals hoofdpijn, arm of schouderklachten, maar ook bijvoorbeeld maagklachten. Een regelmatige massage is goed om deze klachten te voorkomen. Een massage kan goed zijn voor een verbetering van de bloedcirculatie en vochthuishouding. Daarnaast heeft het invloed op de ademhaling, het brengt rust en werkt stress verlichtend. 

Susanna Redeker

W: www.susannaredeker.nl
E: info@susannaredeker.nl
T: 06-40054026