Ludgerus wordt Grand Café

Stephanie Besselink wordt de nieuwe uitbaatster van het Ludgerusgebouw. Stephanie hoopt als het allemaal meezit in het voorjaar de deuren te openen. Hiermee neemt zij het stokje over van Magdalena Haverkamp en Michael Bink. De afgelopen jaren was het Ludgerusgebouw in gebruik als Koffiehuis. Stephanie gaat het voortzetten als Grand Café bij Ludger. 

Tekst en fotografie: Josine Breukink

Grand Café bij Ludger

De jonge uitbaatster bruist van de ideeën. “Met dit nieuwe concept zal er zeker het een en ander gaan veranderen” vertelt Stephanie enthousiast. Zij heeft als ondernemer al veel ervaring in de horeca en catering. ‘Grand Café bij Ludger wordt een allround horecabedrijf. Je bent welkom voor een goede kop koffie met wat lekkers, een uitgebreide lunch of een à la carte diner. Ook kan je menu’s afhalen. Het eten wordt zoveel mogelijk bereid met lokale producten.’  

Kansen zien

Het feit dat Chocolaterie Magdalena aan de achterkant van het pand blijft zitten, maakt dat chocolade zeker ook in het Grand Café verkrijgbaar zal blijven. Het is mooi dat beide ondernemers elkaar zo over en weer kunnen versterken. Stephanie ziet zeker kansen om met dergelijke mooie samenwerkingen Wichmond en Vierakker nog meer op de kaart te zetten.

Ongedwongen sfeer

“Naast dat je lekker kan eten bij Grand Café bij Ludger is het ook mogelijk om feestjes en andere bijeenkomsten te organiseren, denk aan verjaardagen, bruiloften, bedrijfsfeesten, vergaderingen en uitvaarten.” “Ook wil ik arrangementen aan gaan bieden waarbij activiteiten gecombineerd worden met een hapje en drankje.” “De nieuwe horecagelegenheid staat voor een ongedwongen sfeer, een plek waar jong en oud zicht thuis voelt.”

Look & Feel

De look en feel zal gaan veranderen; “Voordat Grand Café bij Ludger opengaat moet er dan ook zeker nog druk geklust worden.” “Het wordt ook mogelijk om de zaal op te delen in twee afzonderlijke ruimtes.” “Het geheel zal een wat modernere uitstraling krijgen”, zo vertelt Stephanie. 

Huiskamer voor verenigingen

Stephanie wil dat het Ludgerusgebouw zijn functie behoudt voor de gemeenschap en de omgeving. Het verenigingsleven is erg belangrijk voor Wichmond en Vierakker. “Activiteiten als toneel, dans en muziek bieden we hier een huiskamer.” 

Roots in Vierakker

Stephanie is geen onbekende in Vierakker en Wichmond, de 27-jarige haar roots liggen in Vierakker, ze groeide op aan de Koekoekstraat. Stephanie kent de omgeving dan ook erg goed en kwam als klein meisje al in het Ludgerus. Dat dit zo’n vertrouwde plek voor haar is maakte dan ook dat zij heel graag juist hier haar horecadroom in vervulling wil laten gaan. 

Foodtruck

Sommigen zullen haar ook al kennen vanuit haar cateringbedrijf Stephanie’s Foodservice, met haar foodtrucks de BBQ Bier Bar en De Kippenpreuverie. Haar foodtrucks zullen binnenkort al te vinden zijn op de parkeerplaats van het Ludgerusgebouw om iedereen zo snel mogelijk coronaproof een voorproefje te kunnen van wat zij te bieden heeft.

Blijf voor alle verdere ontwikkelingen op de hoogte via de Facebookpagina van bij Grand Café Ludger ook kan je haar volgen op Instagram.

Grand Café Bij Ludger
Vierakkersestraatweg 37
7233 SH Vierakker
Info@bijludger.nl
Tel: 0646297398

Recente berichten