‘Let een beetje op elkaar’

‘Nederlanders, let een beetje op elkaar.’ Dat waren de woorden waarmee premier Rutte afgelopen maandag zijn speech aan Nederland beëindigde.

Het coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. Het openbare leven is stil gevallen. Mensen werkend in de zorg doen hun best om mensen met het coronavirus zo goed mogelijk te helpen. Gisteren ontvingen zij al een indrukwekkend applaus van medelanders. Met zijn allen hopend dat het Corona virus zo min mogelijk slachtoffers zal maken.

Ondertussen draagt iedereen zijn steentje bij. We zorgen dat dingen die door moeten gaan, door gaan. We zijn met zijn allen in quarantaine. We worden innovatief, creatief en letten een beetje op elkaar. We maken er met zijn allen het beste van en genieten van de ondertussen van de ontluikende lente.

Bij de Garve werden dinsdag lespakketten uitgedeeld en vanaf woensdag zijn de kinderen thuis aan de slag met hun schoolwerk. Bij de Protestantse Kerk in Wichmond luiden ze de klokken voor troost, hoop en bemoediging op woensdag in elk geval tot 1 april. Eva schreef een mooie column in Het Contact. De ondernemer haalt voorzichtig opgelucht adem nadat de overheid zijn hulp heeft toegezegd. Opa leert hoe hij moet face-timen met de kleinkinderen. Matthijs en Noa bieden aan om boodschappen te doen. We werken vanuit huis. De horeca is dicht. De thuiszorg schaalt de zorg af tot alleen de noodzakelijke zorg. We zamelen mondkapjes in voor de huisarts. De vogels fluiten hun eigen lied. En we wandelen en groeten elkaar op straat, met gepaste afstand. Zomaar een greep uit het dagelijkse leven van deze week in Wichmond en Vierakker.

Dorpsbelang draagt ook graag bij. Heb jij ideeën voor onderlinge hulp, suggesties, oproepjes, creatieve uitspattingen of bedenk het maar… We bieden je ons digitale dorpsplein (website en social media) graag aan als platform om elkaar via de digitale snelweg te vinden en te verbinden.

Samen doen we ons best!

Recente berichten