IKC de Garve wint Gelderse Onderwijsprijs

Vrijdagmiddag 25 maart ging een afvaardiging van het IKC naar het Huis der Provincie in Arnhem. Hier werd de Onderwijsprijs van Gelderland bekend gemaakt. In de categorie primair onderwijs waren uit de vele aanmeldingen drie scholen genomineerd. Deze scholen onderscheiden zichzelf door een goede aanpak, creativiteit, inventiviteit en een initiatief wat inspirerend is voor andere scholen. 

Ontmoetingsplein

In 2016 is men bij IKC De Garve begonnen met een plan voor het ontwerpen van een multifunctioneel plein. Dit plein van de enige basisschool in het dorp is veranderd in een groene en open ontmoetingsplek. De wens van ouders was een groen plein voor hun kind. Het team wilde de buitenruimte meer inzetten voor leren en wilde graag de enige activiteit, voetballen, uitbreiden tot een rijker spelaanbod. Vanuit de missie van het IKC ‘Er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden’ leefde de wens om het dorp meer te betrekken bij de school en ook een gezamenlijk buitenruimte voor het dorp te creëren. 
 
 

Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs03
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs04
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs06
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs07
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs08
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs09

Vorige
Volgende

Juryrapport

De jury is heel enthousiast  en zegt over dit initiatief: ,,De school wil naar een ander type onderwijs: minder op je stoel, meer naar buiten. De doelstellingen van de school op gebied van leren en sociaal gedrag zijn helder geformuleerd, en van daaruit is het project vormgegeven. De kinderen hebben meegedacht over de invulling en zijn nauw betrokken bij de uitvoering. De school is echt deel van een ruimer sociaal geheel, met aandacht voor verbondenheid, eigenaarschap, verantwoordelijkheidsgevoel én: de band versterken met buiten en natuur. Leerlingen, docenten en dorp vormen een organisch geheel.” Het team, de kinderen, ouders en het dorp voelen zich enorm vereerd met het ontvangen van deze mooie prijs! De kinderen hebben deze dan ook enthousiast in ontvangst genomen. Voor hen was het een bijzondere ervaring. Een van de kinderen noemde het: “Superleuk, een dag om nooit meer te vergeten”. Binnenkort reist IKC de Garve af naar Onderwijsstad Amersfoort om mee te dingen naar Landelijke Onderwijsprijs. 

Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs15
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs16
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs17
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs18
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs19
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs20
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs21
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs22
Josine Breukink Fotografie, Onderwijsprijs24

Vorige
Volgende

Samen met het dorp

Er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden is de missie van de school. Ook voor het ontmoetingsplein was het dorp nodig. De kids maakten op een democratische wijze een wensenlijstje. Onder leiding van Hovenier en ouder Hans Haverkamp werd een ontwerp gemaakt. Hierin participeerden ouders en leerkrachten. De school sleepte heel wat subsidies bij elkaar om het financieel mogelijk te maken. Toen het plan en de financiën rond waren kon de schop de grond in. Hans Haverkamp transformeerde samen met vele vrijwilligers (kinderen, ouders, opa’s en oma’s en dorpsbewoners) het plein om tot een groen uitdagend ontmoetingsplein. Een prachtig resultaat waar iedereen trots op is!

IKC De Garve verwelkomt ook graag kinderen van buiten het dorp of vanuit de regio.

www.bsdegarve.nl 

Recente berichten