Griezelen met Halloween!

Halloween begint een heuse traditie te worden in Wichmond en Vierakker. Velen doen fanatiek mee met dit griezelfeest. De opzet van vorig jaar was een succes, dus die zetten we dit jaar voort!In het laatste weekend van de herfstvakantie staan er activiteiten gepland voor jong en oud, maar hoe leuk is het om in aanloop daar naar toe lekker creatief aan de slag te gaan en helemaal in sfeer te komen.

 

DORP IN SFEER

Tuinen versieren

Het is natuurlijk fantastisch voor de sfeer wanneer het dorp zoveel mogelijk in Halloweensfeer is. Daarom roepen we alle inwoners op om de tuinen leuk te versieren. Dit jaar spreken we met de kinderen af dat zij tijdens trick or treat alleen aanbellen bij de huizen waar de tuin is versiert en/of er een lichtje brandt bij de voordeur. Voor de mooiste tuinen is natuurlijk weer een prijs.

Dit jaar kan er voor het eerst gestemd worden door het publiek. Dit kan op vrijdag en zaterdag. Zaterdagavond na Trick or Treat vindt bij Grand Café bij Ludger de prijsuitreiking plaats.

Knutselmiddag

Vorig jaar waren we helemaal overdonderd door het enthousiasme voor de knutselmiddag. Wat een opkomst! We hebben dit jaar wat zaken aangepast zodat iedereen nog beter in de zaal past en de prachtigste knutsels kan maken.

Op woensdag 19 oktober zijn alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar van harte welkom bij Grand Café bij Ludger. Het knutselfeest is van 14.00u tot 16.00u. Meedoen is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Pompoenen

Heb jij pompoenen gekweekt in jouw tuin en houdt je ze over? Breng ze dan naar de Boekenbarg. Mensen die een pompoen nodig hebben voor het versieren van hun tuin kunnen hier een pompoen ophalen.

Een dorpsgenoot werkt bij een pompoenkweker en zij zullen net als andere jaren sowieso weer een aantal pompoenen ter beschikking stellen.

Decoratiegroep

Vorig jaar hebben Jose Sipman en Louise Vennegoor prachtige decoraties gemaakt bij het Ludgerusgebouw en de Boekenbarg. Het resultaat was geweldig, het was dan ook een behoorlijke klus. Onder het motto van vele handen maken veel werk, en hoe meer zielen hoe meer vreugd willen is er nu een groter decoteam gevormd.

 

1
5
2
3
4

Vorige
Volgende

 

GRIEZELTOCHT 

De voorbereidingen voor de griezeltocht zijn reeds gestart en de organisatie heeft ontdekt dat er in Wichmond en Vierakker dus heel veel griezels wonen. Door het jaar heen zie je ze verder nooit, ze wonen in het moeras en zitten verscholen in holen. Maar met Halloween komen ze dit jaar naar buiten om de deelnemers van de griezeltocht de stuipen op het lijf te jagen! Meedoen kan vanaf 12 jaar, dit jaar zijn ook volwassenen van harte welkom!

 Dus kom allen naar Grand Café bij Ludger op vrijdag 28 oktober, voorafgaand aan de Halloweentocht een hapje te genieten van de heerlijke nieuwe menukaart. De jeugd tussen de 12 en 18 jaar kan in de zaal samen genieten van friet en een snack voor een aangepast tarief van 5 euro. 

Om 19.30 start de griezeltocht, nadien is het gezellig borrelen en kan je nog even napraten met de griezels. Deelname aan de griezeltocht is gratis.

TRICK OR TREAT

Met het spel Trick or Treat is het Halloween ooit ontstaan als kinderfeest. Dus dat slaan wij zeker niet over. Op Zaterdagavond gaan de kinderen (4 tot 12 jaar) vanaf 18.30u verkleedt langs de deuren (eventueel met volwassen begeleider) een vragen om een traktatie (trick or treat).

Het is de bedoeling om degene die open doet een beetje bang te maken. De bewoner heeft dan snoep in huis waar de kinderen wat uit kunnen kiezen. Huizen die deelnemen zijn herkenbaar aan halloweenversiering of een klein lichtje bij de deur. Terwijl de kinderen door het dorp lopen is er ook een ‘Vossen’ of wel Griezeljacht. De kinderen kunnen Griezels zoeken en met hun aanwijzingen een code kraken.

De start en finish is bij Grand Café bij Ludger. Er is een wedstrijd voor de mooiste halloweenoutfit.

Vrije Gift

Dorpsbelang maakt activiteiten voor Halloween mogelijk, maar een vrije gift is van harte welkom. Tijdens de verschillende activiteiten zal dan ook een melkbus staan waar u uw bijdrage in kan doen.

WhatsApp Image 2021-11-02 at 16.11.36
WhatsApp Image 2021-11-02 at 15.59.29
WhatsApp Image 2021-11-02 at 15.59.37
WhatsApp Image 2021-11-02 at 15.59.37 (1)
WhatsApp Image 2021-11-02 at 15.59.33
WhatsApp Image 2021-11-02 at 15.59.32 (1)
WhatsApp Image 2021-11-02 at 15.59.30
WhatsApp Image 2021-11-02 at 15.59.29 (1)

Vorige
Volgende
Halloween

Recente berichten