Geslaagd, griezelig en gezellig Halloweenweekend!

Afgelopen weekend waren Wichmond in Vierakker in Halloweensferen. Nadat de basisschoolkinderen voor de herfstvakantie al helemaal in stemming waren gebracht tijdens de Halloweenknutselmiddag was het nu tijd voor het echte feest!

Halloweensferen

Vele tuinen waren door bewoners omgetoverd tot ware griezelplekken, ook heeft een decoratiegroep diverse openbare locaties in Wichmond en Vierakker mooi versierd.

Griezeltocht

Op vrijdagavond hielden zich in dorp en bos rondom Wichmond en Vierakker vele griezels schuil. Zij wisten de achttien deelnemende groepen flink de stuipen op het lijf te jagen. Onderwijl moesten de deelnemers op zoek naar de Wichten van Wichem om met hulp van deze heksen een code te kraken. Na de tocht was het bij Grand Cafe ‘Bij Ludger’ een gezellig samenzijn en kon men de griezels en wichten van Wichem ontmoeten. Maar liefst honderd enthousiastelingen hebben het aangedurfd om aan deze griezeltocht deel te nemen.

Trick or treat

Zaterdagavond was het de beurt aan de jongsten, de basisschooljeugd had zich prachtig uitgedost voor het Halloweenspel ‘Trick or treat’! Hierbij belden zij aan bij bewoners in het dorp die meededen. Zij waren te herkennen aan versierde tuinen of een lichtje bij de deur. Ook gingen de kinderen op jacht naar griezels (vossen), bij deze vossen kon men zich melden om een letter te kunnen noteren. Volop gemotiveerd, maar ook wel enigszins schichtig gingen de kinderen op zoek. Enthousiast werden de S van ‘sj(ch)ocolade’, de E van ‘e(a)pple’ en alle andere letters genoteerd en na wat husselen werd het woord heksensnoep gevormd. Als beloning stond er een heksendrankje klaar bij Grand Café ‘Bij Ludger’. De kinderen waren zelf publieksjury voor het mooist versierde huis. Unaniem ging bijna 90% van de stemmen naar het huis van Wouter te Witt en Frank Holstein uit de Dorpsstraat. De griezels stemden op de mooiste outfit, dat was bijna onmogelijk maar uiteindelijk kwamen zij toch tot een top drie.

Totaal 200 deelnemers

Op zowel vrijdag als zaterdag waren er ongeveer 100 deelnemers op de been; een prachtig aantal voor Wichmond en Vierakker! Uit de enthousiaste reacties van deelnemers en vrijwilligers blijkt dat men alweer uitkijkt naar Halloween 2023!

Ideeen of tips?

Heb jij leuke ideeen of tips voor volgend jaar? Laat het ons weten via info@wichmondvierakker.nl. 

Prijswinnaars

Prijs voor de mooist versierde tuin:

  1. Wouter te Witt en Frank Holstein uit de Dorpsstraat
  2. Familie Loman uit de Hackforterweg
  3. Familie Klein Haneveld uit de Vogelzang

Prijs voor de mooiste Halloweenoutfit

  1. Familie Tromp
  2. Nova Wagener
  3. Joep Haverkamp

Prijswinnaars jullie kunnen je prijs ophalen bij Grand Cafe bij Ludger.

Kijk de foto’s van de griezeltocht hier, met dank aan Paul Harmelink

Kijk de foto’s van Trick or Treat hier, met dank aan Josine Breukink

Recente berichten