Boekenruilplek!

Een lang gekoesterde wens wordt eindelijk werkelijkheid. In 2017 deed Dorpsbelang Wichmond Vierakker in samenwerking met Hogeschool Nijmegen Arnhem een enquete onder dorpsgenoten die ging over de leefbaarheid. In deze enquete werd aangegeven dat er behoefte is aan een ontmoetingsplek.

Het idee werd verder uitgewerkt door de werkgroep Zorg en Onderlinge hulp en werd concreet in de vorm van een boekenruilplek. Heel toevallig zetten fam. Wassink uit de Beeklaan hun ‘bergkap’ in de verkoop en al gauw ontstond het idee om deze over te nemen en als basis te gebruiken voor de boekenparasol. Zorgvuldig werd een geschikte plek uitgezocht. Die werd gevonden bij het mileuparkje bij kruising Beeklaan- Baron van der Heijdenlaan. Een centrale plek in het dorp. Nadien vond afstemming met betrokkenen en gemeente Bronckhorst plaats. Daar is best wat tijd over heen gegaan, maar nu drie jaar later kunnen over tot concrete actie.

De Vuttersgroep is al een aantal weken druk met de voorbereiding, vandaag werd de hooiberg geplaatst en komende weken zal men alles afwerken.
Het streven is om op 19 april de officiële opening te doen, waarover u zeker nog meer zult horen.