Cordrik Van Der Meulen neemt afscheid als voorzitter dorpsbelang

Tijdens de ledenvergadering dinsdag jongstleden nam Cordrik Van Der Meulen afscheid van Dorpsbelang. Zijn termijn van twee keer vier jaar zijn voltooid. De laatste zes jaar was dit in rol van voorzitter. Deze rol heeft Cordrik met verve uitgevoerd. Voor velen in het dorp is Cordrik laagdrempelig benaderbaar gebleken. Regelmatig werd hij gebeld, gemaild of aangesproken door dorpsgenoten over ideeën of zaken waar mensen zich zorgen over maakten. Cordrik nam de tijd en luisterde met interesse naar het verhaal. In de eerste periode waren de onderwerpen vaak een verlengstuk van het project Aangenaam Leven. De laatste tijd speelden andere zaken zoals de plannen voor woningbouw aan de Beckenstraat, Wogt en Flexwoningen bij de Protestantse kerk. Ook de contacten met Gemeente Bronckhorst werden onderhouden. 

Naast goed kunnen luisteren is Cordrik ook een goede spreker en schrijver. Hij is in staat verschillende dingen mooi samen te brengen weet dit vervolgens op een ludieke manier verpakken. De mooiste metaforen passeerden de revue. Zo ook in zijn voorwoord van de Ludgerbode, waarbij hij Wichmond en Vierakker al eens vergeleek met een stoofpotje; ‘Onze gemeenschap is eigenlijk ook een stoofpotje. De beste ingrediënten voegen wij samen om er uiteindelijk een prachtig resultaat van te maken.’ 

Die trots op de Wichmond en Vierakker is er altijd bij Cordrik. En met die passie voor de gemeenschap blijft Cordrik ook nog even verbonden aan het bestuur. Dorpsbelang is gestart met het maken van een nieuw dorpsplan, bij het opstellen hiervan blijft Cordrik voorlopig nog betrokken.

Jan Borgman heeft de figuurlijke voorzittershamer van Cordrik overgenomen en bedankte hem tijdens de ledenvergadering namens het bestuur voor de fijne wijze waarop Cordrik zich op  heeft ingezet voor Wichmond en Vierakker.

 

DiOnze gemeenschap is eigenlijk ook net een stoofpotje. De beste ingrediënten voegen wij samen om er uiteindelijk een prachtig resultaat van te maken

 

Recente berichten