Acties rondom komst windturbines

Afgelopen tijd zijn er diverse partijen opgestaan die actie voeren tegen de plaatsing van windturbines in de gemeente Bronckhorst. Zo ontvingen wij ook een mailing vanuit de werkgroep Natuurlijk Landschap Heidenhoek. Dit bericht delen wij op hun verzoek met u als een ingekomen brief.

Hoe denkt u over windturbines bij Wichmond Vierakker?

De actiegroep Natuurlijk Landschap Heidenhoek vraagt uw aandacht voor het volgende:

Er zijn grote ontwikkelingen aanstaande (op korte termijn) die de leefbaarheid van ons platteland ernstig onder druk zetten. De gemeente Bronckhorst is van plan om verspreid over de gemeente 12 grote windturbines te plaatsen (van meer dan 200 meter hoog). 

In opdracht van onze gemeente onderzocht onderzoeksbureau Het PON & Telos wat de bewoners daarvan vinden.
Er volgde een heldere uitkomst:

  1. 75% van de inwoners van de gemeente Bronckhorst staat (zeer) negatief tegenover de komst van windturbines om aan de energieopgaaf te voldoen. (Een onduidelijk toegepaste weging maakte het een, alsnog hoge, 64%) 
  2. Meer dan 70% van de inwoners heeft (veel) zorgen over de gezondheidsrisico’s en verwacht slaapproblemen. 

Ondanks dat de bewoners duidelijk aangeven dat zij de windturbines niet willen in Bronckhorst, gaat de wethouder gewoon door. Terwijl de hoge turbines helemaal niet nodig blijken.
Onze rust, schoonheid (belangrijke dragers van het toeristisch recreatieve aanbod) én de leefbaarheid van onze gemeente staan op het spel.

Is groene energie die ten koste gaat van mens, natuur en dier wel groen?
Lees meer over de windturbines en stel vragen op:
https://windturbinesbronckhorst.jouwweb.nl/wat-gaat-er-precies-gebeuren-in-bronckhorst

Recente berichten