Actie boeren voor Voedselbank Zutphen

Gisteren werd duidelijk dat de Voedselbank in Zutphen met spoed moest sluiten omwille van een onveilige huisvesting. Zelfs goederen die binnen staan mogen er niet meer uit worden gehaald.
Een hele trieste situatie net voor de kerst.

Jarno Meulenbeek kreeg een idee en zette dit gelijk om in een actie. Gisteravond om 22.15 deed hij een voorstel in een appgroep die was ontstaan tijdens de boerenprotestactie met daarin het voorstel om de voedselbank in Zutphen te gaan ondersteunen. De boeren uit deze groep hadden zich afgelopen woensdag rustig gehouden, ze willen hun energie gebruiken om op een positieve wijze actie voeren. Enthousiast werd het idee van Jarno ontvangen en sinds die tijd is de telefoon van Jarno druk bezet. Honderd boeren doen mee!

Op twee locaties kunnen de boeren en andere mensen die willen helpen vrijdag en zaterdag producten brengen. Op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur bij loonbedrijf Groot Enzerink in Vorden (Deldenseweg 13) en zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur in Zutphen (Litauenstraat 40D). 

De Zutphense voedselbank heeft met name behoefte aan producten die wat langer houdbaar zijn. ‘Kaas, eieren, dat soort dingen. Alles wat je iets langer kunt bewaren’, vertelt Jarno. ‘En groente en fruit, daar is ook een drastisch tekort aan. Of gewoon een extraatje voor de feestdagen, daar moet je aan denken.’ 

‘Als iedereen nou ook nog eens boodschappentassen mee zou kunnen nemen, kan het gelijk gesorteerd worden!’. De boeren stemmen met de voedselbank af wanneer de etenswaren aan zo’n 250 gezinnen uit Zutphen, Lochem, Brummen en Eerbeek worden uitgedeeld.

Helaas kan en mag de voorzitter van de voedselbank de gegevens van de mensen die afnemen niet doorgeven. Echter wil de actiegroep wel dat de pakketten op de juiste adressen terecht gaan komen. Hiervoor willen ze bekendheid via socialmedia geven en roepen de bezoekers van de voedselbank op om zich aan te melden. Het is noodzakelijk dat je een bewijs van inschrijving van de voedselbank hebt, zodat de pakketten naar de juiste mensen gaan. Stuur dan even een persoonlijk bericht naar een van de organisatoren (Jarno Meulenbeek, Mienke de Wilde of Anjo) of Whatsapp 0639290661. Graag hierbij vermelden; Naam – adres – telefoonnr – hoeveel gezinsleden. Er zal zorgvuldig met deze gegevens worden omgegaan.